Vo Vranove nad Topľou otvorili materské centrum

24.11.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 24. novembra (TASR) - Pomôcť zmysluplne tráviť čas ženám počas materskej dovolenky je cieľom Materského centra, ktoré dnes otvorili vo Vran...
Vranov nad Topľou 24. novembra (TASR) - Pomôcť zmysluplne tráviť čas ženám počas materskej dovolenky je cieľom Materského centra, ktoré dnes otvorili vo Vranove nad Topľou.
Nad jeho vznikom prevzala záštitu tamojšia nezisková organizácia (NO) Jóna. Centrum bude nápomocné pri eliminácii prípadne odstránení problémov, s ktorými sa mamičky stretávajú. \"Budú tu mať cvičenie a plávanie s deťmi, ale aj angličtinu, internet a taktiež pre ne pripravujeme besedy s odborníkmi- psychológom, detskými lekármi, právnikom, \" uviedla pre TASR Silvia Pencáková z NO. Dodala, že otvorenie centra sa stretlo s veľmi pozitívnym ohlasom.

Materské centrum bude plniť aj sociálnu funkciu, v prípade potreby zabezpečí mamičkám opatrovateľskú službu pre ich deti a pod. \"V čase, keď matka potrebuje ísť napr. k lekárovi, o jej ratolesť sa postará opatrovateľka. Centrum však v žiadnom prípade nebude nahrádzať každodenné opatrovanie - škôlku či jasle, \" doplnila Pencáková.
Sídli vo vranovskom centre voľného času a svoje priestory je pripravené poskytnúť aj ženám pripravujúcim sa na materstvo. Rovnako i otcom s deťmi, či starým rodičom, ktorí sa starajú o zverené dieťa.
Na Slovensku existuje približne 60 materských centier, pričom na východe je ich zatiaľ 12.
 

Vyberte región

mark